Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη «Μακεδονία»
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο
Οινοποίηση: Κρυοεκχύλιση 3 ωρών. Μέθοδος αφαίμαξης/saignée
Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και ωρίμανση για 9 μήνες με τις λεπτές του οινολάσπες.
Εμφιάλωση με ελάχιστα θειώδη.
Αμπελοκαλλιέργεια: Ελάχιστη παρέμβαση
Χαρακτηριστικά: Αρώματα ντομάτας, γλυκών μπαχαρικών και φυτικών στοιχείων με απαλή ορυκτότητα.